Украинските въоръжени сили (ВСУ) са атакували сондажните съоръжения на присвоената от

...
Украинските въоръжени сили (ВСУ) са атакували сондажните съоръжения на присвоената от
Коментари Харесай

ВСУ взриви с ракети ``Бойковите кули`` в Черно море -

Украинските въоръжени сили (ВСУ) са атакували сондажните уреди на присвоената от Русия " Черноморнефтгаз ", които са известни като " Бойковите кули ".

Това заяви водачът на съветската администрация в Крим Сергей Аксьонов, а информацията беше доказана и от депутата от " Евросолидарност " Олексий Гончаренко.

" Тази заран врагът удари сондажните платформи на " Черноморнефтегаз ". Поддържам връзка с сътрудниците си от Министерството на защитата и ФСБ, работим за спасяването на хората ", сподели Аксьонов.

Гончаренко също разяснява въпроса:

" Нашите ракетоносци не пушеха до Змийския остров, а до Кулите на Бойко. Ракетният удар по платформите " леко " наруши добива на газ в украинското Черно море от страна на руснаците ", сподели украинският депутат.

Според информацията от съветския сепаратист Аксьонов има ранени и изчезнали, а патрулни кораби и авиация на съветското министерство на защитата се опитвали да проведат избавителни интервенции. Петима са избавени, има трима ранени, а от други петима служащи на платформите няма диря.

Сега Русия няма да може да добива газ в украинската акватория на Черно море.

През 2014 година Руската федерация конфискува сондажни платформи на 100 км от Одеса и на 150 км от Крим. Окупаторите ги използваха и за наблюдаване на надводната обстановката на морската повърхнина.

Украинските сондажни платформи „ кулите на Бойко “, „ Петро Годованец “ и „ Украйна “, които са благосъстоятелност на държавната компания „ Черноморнефтегаз “, са кръстени на бившия министър на енергетиката Юрий Бойко и нямат нищо общо с нашия Бойко.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР